+381601301836 astropitanjce@gmail.com
Select Page

Kazimi aspekt

Kazimi aspekt, biti u srcu Sunca, položaj je planete u okviru 17,5 minuta orbisa udaljenosti od Sunčeve pozicije. Kako je spaljenost jedna od najtežih pozicija, tako kazimi čini jednu od najboljih – sem u slučaju izuzetno loše pozicije Sunca. Za planetu koja pravi kazimi, tumačenje svega onog što predstavlja je izuzetno pozitivno, dok polje kojim vlada dolazi u fokus prioriteta kod osobe. Kvadrat ili opozicija bilo koje druge planete na ovu konjukciju, opisuju osobe ili okolnosti koje će nastojati da poremete ili potpuno spreče ono na šta ukazuje ovaj lep aspekt – da li će u tome uspeti, zavisi od mnogo toga.

Tumačenje i značaj

Sve ono što simbolizuje planeta koja je kazimi, čini osobu jedinstvenom ili je u pitanju vanserijski talent – ako je Merkur u toj poziciji, kao planeta razuma, tada imamo pred sobom osobu koja ima specifičan način razmišljanja, napredan i ispravan, genijalnost pokazuje u okviru oblasti koja je interesuje ili za koju je stručna – obzirom da Merkur simbolizuje i naše prste, spretnost u obavljanju poslova je vanserijska. Naravno, mnogo toga mora biti dobro postavljeno i aspektovano da bismo mogli reći da je neko vrlo poseban u nečemu – no – svi koji ga imaju, pripadaju manjini.

Mars u ovoj poziciji, čini osobu vrlo ispravnom u načinu njenog delovanja – njena profesija, u simbolici znaka konjukcije, obavlja se na najvišem nivou – možemo zamisliti – nažalost, samo zamisliti – osobu koja ima ovaj aspekt a nalazi se na rukovodećoj poziciji – bilo šta što predvodi i vodi ka nekom cilju – mora uspeti.

Venera u ovoj poziciji daje neobičnu lepotu i sve ono što je u simbolici planete. Polje kojim vlada Venera, govori u kom segmentu osoba ostvaruje benefite od ovog aspekta – svaki rad u simbolici njenoj, kao što je uzgoj voća ili cveća, rad sa kozmetikom ili šminkom, rad u banci itd – daje da se osoba razlikuje od drugih, da je uspešnija.

Jupiter u ovom aspektu, vodi osobu do liderske pozicije. Na vrh – vrha nečega…

Saturn takođe, kao simbol vremena i strpljenja, ukazuje na velik uspeh posle nekog određenog broja godina – rad sa starinama se preporučuje, arheologija, neke grane medicine -osoba je možda imala slavnog dedu od koga je nasledila nešto posebno…

Astrološke konsultacije ili izradu horoskopa možete zakazati PORUKOM na viber + 381 63 532 293 ili mail astropitanjce@gmail.com. Hvala na poverenju.