+381601301836 astropitanjce@gmail.com
Select Page

Spaljena planeta

Astropitanjce logoPodručje u neposrednoj blizini Sunca, antičari su smatrali posebnim, govorili su da nije dobro za planetu da se nađe u ovom položaju – spaliće je sunčevi zraci… U poređenju sa značenjem Sunca, kao simbola vladara npr. – nije dobro da mu se priđe suviše blizu – ipak je on vladar…

Simbolika spaljene planete

Spaljenost se izražava u orbisu od 17 stepeni udaljenosti, na prvoj polovini te udaljenosti je jača, naravno – jedino planeta Jupiter ne može da bude spaljena. U samom srcu Sunca, nalazi se mali prostor, u okviru 17,5 minuta udaljenosti, u kom planeta pravi Kazimi aspekt sa Suncem – nešto najbolje što može da joj se desi. Označava sve ono čega je inače simbol,u superlativu, vrhunsko i unikatno.

Merkur se, usled svoje blizine Suncu, često nađe u poziciji spaljenosti – polje kojim vlada predstavlja oblast gde osoba ne vidi jasno situaciju, ne može da se izrazi pravilno ili, jednostavno, njeno mišljenje nije od onih koje treba da slušamo. Aspekti će pojasniti o čemu se radi, kao i uvek. Spaljeni Merkur ume da bude vrlo problematičan aspekt – ipak je simbol našeg rasuđivanja.

Spaljenost planete znači da je njena moć potpuno u vlasti onoga koga Sunce predstavlja u horoskopu – oca, muža, nadređenog, vladara – dok polje iz kog nam planeta dolazi – opisuje oblast u vezi koje smo toliko nemoćni. Merkur vlada i našim udovima, plućima – ovo je posebno težak aspekt po pitanju zdravlja.

Venera u ovom položaju, dovodi u pitanje naš izbor obuće, torbe ili šminke – kao da ne vidimo jasno proizvod, kupimo nešto i oduševljenje nas drži nekoliko dana – nakon toga nam više nije potrebno ili nam se ne sviđa. Polje iz kog dolazi opisaće sektor u kom je naša moć – vrlo mala…Kod žena, jajnici nemaju dobru funkciju, žlezde…koža je problematična, ako aspekti potvrđuju…

Mars i Saturn u ovoj poziciji, mogu napraviti problem u realizaciji svega onoga što osoba želi – isplaniramo, uložimo ali nikako da pokrenemo nešto…u besu, ne vidimo šta radimo. Mišići nemaju snagu. Polna moć je slaba. Sin zavisi od oca, život je kratak i dr….

Spaljenost planete u horarnoj astrologiji, donosi kraj tumačenju, ako je odgovor vezan za nju. Bilo kakav uspeh je nemoguć.

Kada se Mesec nalazi u blizini Sunca, do 20 stepeni udaljenosti ali ispred njega – vašim rođenjem nastale su potpuno nove okolnosti u životima svih oko vas. U zavisnosti od položaja i aspekata, i vi ćete biti začetnici nečeg novog. Loše aspektovano – može doneti problem sa vidom. Ako je to slučaj – teško je izlečivo…Smatra se da je potrebno da je udaljen više od 20 stepeni da bi imao snagu i oslobodio se Sunčevog uticaja….

Astrološke konsultacije ili izradu horoskopa možete zakazati PORUKOM na viber + 381 63 532 293 ili mail astropitanjce@gmail.com. Hvala na poverenju.